De meest voorkomende gevallen van autopech

Ik denk dat je wel eens een baan op hebt moeten schuiven op de snelweg omdat er een geval van autopech plaatsgevonden had. De baan wordt dan deels afgesloten omdat iemand met een lekke band langs de weg staat of omdat iemand zijn motor oververhit is geraakt. Wat ook pech is is het verliezen van je autosleutel. Om dit te voorkomen kan je een auto sleutel bijmaken. Jammer genoeg kan je niet alle vormen van autopech voorkomen. Wat zijn eigenlijk de meest voorkomende gevallen van autopech?

Lekke band

Je zal maar net over iets scherps als een spijker of een grof steentje op de weg heen rijden. Bam lekke band. Lekker dan maar wist je dat je op veel meer manieren ene lekke band kan krijgen? Wanneer je net iets te hard tegen de stoeprand aanrijd kan je gesolliciteerd hebben op een lekke band. Je lekke band kan ook veroorzaakt worden door verkeerde bandenspanning of door overbelasting van de band. Op het moment dat je van de garage terugkomt kan het zo zijn dat je banden niet goed gemonteerd zijn over jouw auto. Wanneer dit het geval is kunnen jouw banden ongelijkmatig slijten met problemen voor jouw banden in de toekomst. Banden die veels te oud zijn en al bijna helemaal versleten zijn erg kwetsbaar voor oneffenheden op de weg en kunnen sneller een lekke band oplopen.

Lege accu

De lege accu van jouw auto kan een aantal oorzaken hebben. Soms vergeet je in alle haast handmatig je radio uit te zetten of om je lampen uit te draaien. Geen  probleem zul je denken totdat je de volgende dag voor een auto staat die niet vooruit komt. Je accu is leeg gegaan doordat je accu te diep ontladen werd  Dit gebeurde omdat de hele de nacht jouw lampen energie moesten krijgen om aan te blijven. Het kan ook voorkomen dat wanneer je een bepaalde tijd niet gereden hebt dat je accu zijn lading verliest en daarom leeg gelopen is.

Motorproblemen

Het kan zijn dat je startmotor het heeft opgegeven. Dit is een probleem die vele oorzaken kan hebben en dit herken je aan het feit dat je motor helemaal niet aan wilt gaan. Maar dit probleem komt niet zo heel erg snel voor. Het feit dat je auto niet aan wilt gaan kan ook te maken hebben met de brandstof van je auto. Je hoort wel geluid maar het lukt de auto niet om op te starten kan het zijn dat je benzine op is. Controleer dit als eerste om een hoop stress te voorkomen. Als je genoeg benzine hebt in je tank dan kan het zijn dat er een lek is in de buurt van de tank of in de brandstofleiding. Hiervoor kan je het beste naar een monteur toe gaan aangezien wij dat zelf niet zo snel en makkelijk kunnen opmerken.

Gevalletjes van autopech

De meest voorkomende gevallen van autopech zijn een lekke band, een lege accu en problemen met de motor van de auto. Dit zijn een aantal problemen die het meest voorkomen onder auto’s. Misschien heb je zelf ook wel een van deze problemen meegemaakt in het verleden zoals de meeste Nederlanders misschien wel doen op dit moment.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Direct Geslaagd en zo werkt het theorie-examen tegenwoordig

Rijlessen inplannen met Uniek

Rijopleiding Leiden