Direct Geslaagd en zo werkt het theorie-examen tegenwoordig

U heeft mensen er vast wel over gehoord. De veranderingen die het theorie-examen voor het rijbewijs de afgelopen jaren heeft ondergaan. Tot het einde van 2014 waren namelijk hele andere regels geldig als in 2019! In dit artikel leggen wij u uit hoe het nieuwe examen in zijn werk gaat! Heeft u geen zin om urenlang in de boeken te duiken om de theorie te leren? Dan kunt u terecht bij de cursussen van Direct Geslaagd. Bij onze rijschool kunt u zich direct inschrijven voor een van de cursussen.

Theorie-examen van nu

In 2015 zijn alle locaties van het CBR overgegaan op een nieuwe manier om het theorie-examen af te leggen. Vroeger werd er namelijk van u verwacht om deel te nemen in een klassikale opstelling. Dit is tegenwoordig niet meer het geval. U neemt tegenwoordig plaats in een hokje dat is afgeschermd van de rest. De belangrijkste wijziging aan het examen is dat u deze tegenwoordig geheel in eigen tempo kan uitvoeren. Als u het antwoord op de vraag niet direct weet kunt u deze vragen later nog eens bekijken en invullen. Op deze manier kunt u het examen op geheel eigen tempo afleggen en hoeft u geen rekening te houden met de rest van de mensen in de zaal. Zo kunt u geheel in rust de vragen lezen en beantwoorden. Rijschool Zoetermeer kan je helpen met het voorbereiden op dit theorie examen.

Opbouw van het examen

Het examen bestaat uit 65 vragen. De eerste 25 vragen gaan hierbij over gevaarherkenning. Bij deze vragen wordt een situatie in het verkeer voorgelegd. Van deze 25 vragen mag u 12 fouten maken. Hierna volgen vragen over het verkeersinzicht en regelgeving. Bij deze vragen mag u veel minder fouten maken! Van de 40 vragen, mag u maximaal 5 vragen fout hebben.

Cursus volgen?

Wilt u de kans van slagen bij het theorie-examen aanzienlijk vergroten? Dan is een cursus van onze rijscholen de uitkomst voor u! Binnen een dag wordt alle theorie aan u voorgeschoteld! Je kan daarnaast kiezen voor rijlessen Leiden om direct je rijervaring te vergroten. Hiermee vergroot u de slagingskans aanzienlijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rijlessen inplannen met Uniek

Rijopleiding Leiden