Handelen bij een ongeluk


Stel u voor; u komt in een verkeersongeval. Hoe moet u nu handelen? Rijschool Uniek heeft een kleine gids opgesteld met wat tips voor correct handelen bij een verkeersongeval.

Eigen veiligheid eerst

Het eerste dat u moet doen als u betrokken raakt in een ongeval is uw eigen veiligheid waarborgen. Als u probeert anderen te helpen voordat u zelf veilig bent veroorzaakt dit alleen meer gevaar, niet alleen voor u maar ook voor de andere betrokkenen en weggebruikers. Check dus even of u en uw auto intact zijn en pak daarna uw gevarendriehoek en gevarenhesje uit de auto. Doe het hesje aan en zet de driehoek op een veilige afstand van uw auto.

Veiligheid van anderen

Als u en uw auto veilig zijn is het tijd om te kijken naar de andere betrokkenen. Elk ongeluk is anders, er is hier dus geen standaard procedure voor. U kunt kijken of de andere betrokkenen bij bewustzijn zijn en of zij letsel hebben. In deze gevallen kunt u de hulpdiensten inschakelen, maar dit is niet altijd nodig. Als er alleen kleine blikschade is hoeft u geen hulpdiensten in te schakelen. Bent u in het bezit van een EHBO diploma? U kunt zelf, indien nodig, eerste hulp uitoefenen.

Verzekeringsformulieren

Als de veiligheid van beide partijen gewaarborgd is, is het tijd om de verzekeringsformulieren er bij te pakken. Daar vult u al uw gegevens en de gegevens van de andere betrokkenen in. Dan schetsen u en de anderen betrokkenen de situatie. Dit helpt de verzekeringsmaatschappijen bij het bepalen van schuld en compensatie.


Hopelijk weet u nu voldoende over het correct handelen bij een ongeluk. U kunt natuurlijk ook kiezen om lessen te nemen bij een goede rijschool als Rijschool Uniek. Dan leert u veilig rijden en verkleint u de kans dat u in een verkeersongeval terechtkomt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Direct Geslaagd en zo werkt het theorie-examen tegenwoordig

Rijlessen inplannen met Uniek

Rijopleiding Leiden